Cultuur, natuur en strand in Algarve en omgeving

Tel. 00-351-9222-41-083
  1. Inclusief zwembad
  2. Prachtige locatie
  3. Bruisend stadscentrum
  4. Schitterende stranden
  5. Speciale arrangementen
  6. Aantrekkelijke prijzen
Milreu

Bezienswaardigheden in de omgeving

De Algarve is niet rijk bezaaid met culturele hoogstandjes. Toch zijn er interessante excursies te maken. Zo zijn er Romeinse opgravingen, bijv. van Milreu. In een kerkje dichtbij is de kapel bekleed met menselijke schedels en botten, waardoor zelfs op de heetste dagen binnen een onheilspellende koelte heerst.

Tevens zijn er de oude stadscentra, zoals de ommuurde oude stad van Faro, waar men door een prachtige poort naar binnen gaat.

In de Algarve is van de overheersing door de Moren nog e.e.a. terug te vinden. Het stadje Silves was ooit de Moorse hoofdstad van het koningrijk Al-Gharb (Algarve). De verscheidenheid aan schoorstenen is een leuk voorbeeld van Moorse invloeden.

Portugeze tegelwerken zijn beroemd en voornamelijk te vinden in kerken, publieke tuinen, restaurants. De Manueline architectuur kan men in detail in Lissabon terug vinden.

De omgeving

De directe omgeving is hooggelegen, landelijk en men kan er heerlijk wandelen.
Zo komen er geregeld wandelaars vanuit meer bebouwd Albufeira die hier de omgeving met haar interessante plantengroei en mooie amandelboomgaarden komen verkennen.

Centrum
Strand

Nabij gelegen stranden

Vanuit het huis is het ongeveer 45 minuten heuvelafwaarts lopen tot het dichtstbijzijnde strand. Er zijn vele kleine zandstrandjes, die heerlijk verstopt liggen en omgeven zijn door interessante rotspartijen. Op deze stranden kunnen ligstoelen, parasols of zonneschermen in seizoen worden gehuurd. De meeste stranden beschikken over een strandbar of restaurant.

Naar het centrum van Albufeira

De afstand te voet naar Albufeira's (toeristisch) centrum is ongeveer 40 minuten. Hier zijn volop kleine winkeltjes, gezellige restaurantjes en nachtleven. De taxikosten bedragen ongeveer 6 Euro.
De loopafstand naar de dichtstbijzijnde supermarkt vanuit de villa bedraagt ongeveer 25 minuten. De Algarve staat bekend om zijn vele golf terreinen.

© 2024 Quinta das Flores